Ανακοινώσεις - Νέα Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης για τις Αρχές

Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης για τις Αρχές

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς διοργάνωσε το ειδικό σεμινάριο με θέμα: «Ανθρώπινες δραστηριότητες και διατήρηση της αρκούδας. Μέθοδοι για τη βιώσιμη διαχείριση» που εντάσσεται στη Δράση D.1 και αφορά στην ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών, την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012, και ώρα 12.00 μ.μ. – 2.00 μ.μ., στο «Παπαλαζάριο» Κ.Ε.Κ. του Δήμου Καστοριάς.

Συμμετέχοντες του ειδικού αυτού σεμιναρίου ήταν εκπρόσωποι του Δασαρχείου, της Κτηνιατρικής και άλλων Διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ευαισθητοποίηση και η αύξηση του επιπέδου στήριξης στις προσπάθειες διατήρησης του έργου από το προσωπικό των δημόσιων υπηρεσιών.

Η έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου έγινε με μια εισήγηση από τη συντονίστρια του έργου LIFE Arctos Kastoria, Δρ Χριστίνα Ευαγγέλου, με μια σύντομη περιγραφή των δράσεων του έργου στα πλαίσια του οποίου και οργανώθηκε το εν λόγω σεμινάριο. Ειδικότερα αναφέρθηκε στη φιλοσοφία και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των δράσεων, όπως επίσης και στις μελλοντικές δράσεις του έργου. Ακόμη, έθεσε τους στόχους της συνάντησης.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η εισήγηση με τίτλο «Δράσεις διαχείρισης στο νέο πλαίσιο συνύπαρξης αρκούδας και ανθρώπου. Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και οδικοί άξονες» από το Γιώργο Μερτζάνη, Δρ. Βιολογίας-Ζωολογίας και Επιστημονικό Υπεύθυνο της ΚΑΛΛΙΣΤΩ.

Ακολούθησε η εισήγηση με τίτλο «Εφαρμογές της γενετικής στη διαχείριση και διατήρηση - Πληθυσμιακή/Γενετική ανάλυση της αρκούδας στο νομό Καστοριάς» από τους Δρ Δ.Τσαπάηρ, τη Δρ Ν. Καραΐσκου, και τον Δρ Αλ. Τριανταφυλλίδη, Επίκουρο Καθηγητή Γενετικής Πληθυσμών Ζωικών Οργανισμών του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας, του Τμήματος Βιολογίας, του ΑΠΘ.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με συζήτηση πάνω στην εισήγηση με τίτλο «Τρόποι μείωσης της σύγκρουσης μεταξύ ανθρώπου και αρκούδας» από τον Σπύρο Ψαρούδα, Msc, Γεωργοοικονομόλογο, Διευθυντή του Έργου LIFE Άρκτος/Καστοριά.

 

Kastoria_Logo

Callisto1_logo

Επικοινωνήστε μαζί μας

Arctos/Kastoria Life09

  • Διεύθυνση: Γράμμου 62, Καστοριά
  • Τηλέφωνο: (0030) 24670 83441
  • Fax: (0030) 24670 83442
  • Email: info@arctoslife.gr